Höstens trender på Lundi

Hösten är en tid att förnya sig även stilmässigt. I höst får vi dyka in i mjuka stickade tröjor och jordnära toner. Frisyrerna går i sin tur från jämnt till mer ojämnt. Läs om det härliga sortimentet i butikerna på Lundi och besök oss för att förnya din look!

I höstens klädtrender betonas mjuka material och närhet till naturen. Ull, sammet och läder ger ett mjukt intryck och karaktär. Färgerna är jordnära och brutna. På Sokos är höstens stora succé en stickad väst som kan kombineras med såväl klänningar som skjortor och byxor.

Jordnära färger lockar även på Marimekko tillsammans med härliga djurprint när Maija Isolas mönster Kaksoset (tvillingar) och Musta tamma (svart sto) kommer tillbaka. Hörnstenarna i höstkollektionen är klassiska och tidlösa produkter, och mot slutet av hösten syns mycket skogsgrönt, sandfärgat och blått på Marimekko.

Kappahls uppdaterade klassiker ger oss en mjukstart på den nya säsongen med nya modeller i en blandning av material och varma höstfärger. Jeansen kan kombineras med en klassisk randig stickad tröja eller en flirtig topp, för att inte nämna snygga accessoarer. Kom även ihåg XLNT-kollektionen med elegant och välsittande mode i storlekarna L–3XL.

Hos Dressman ingår bland annat vackra orangea och röda toner i höstens färgpalett. T-shirtarna har fått intressanta tryck som piggar upp kläderna och kan bäras under skjortjackor eller stickade tröjor. Säsongens allsidigaste produkt är skjortjackan. Kombinera den med jeans och när det blir kallare kan du lägga till en dunväst. På vintern kan du ha den inomhus i stället för en cardigan eller blazer. Dressmans höstkollektion har både varma och mjuka plagg med stickade tröjor och college- och flanelltröjor.

 Harmoniska färger och transparenta bågar

På Instrumentarium berättar man att höstens trender är mörka, starka och eleganta bågar samt den totala motsatsen i form av bohemiska, sköna och harmoniska bågar med influenser av den danska hyggekulturen. Trendiga färger är beige, brun, korall och rosa. De harmoniskt mjuka nyanserna kompletterar de avslappnade men stilrena vardagskläderna och skapar en balanserad och genomtänkt stil. Om du litar på tidlösa klassiker och en mörk helhet kan du välja bland 60-talsbågarna, starka mörka nyanser och dekorativa detaljer!


På Synsam hittar du jordnära färger i den nya höstkollektionen och bland nyheterna finns framför allt bågar i transparenta färger. Se sortimentet och köp glasögonen med Synsams Lifestyle-avtal!  

90-talsfrisyrer dominerar

Hairlekin berättar att höstens färgtrender fortsätter att vara 90-talet i modern tappning, dvs. att utförandet och färgerna är mjukare och något mer diskreta. Slingor och naturliga färger är fortsatt populära parallellt med lite vildare 90-talsfrisyrer. Precis som vanligt till hösten syns även varma ljusa och mörka eller starka röda toner.

I klippningar betonas luggen och en tydlig uppklippning. Jämnlånga frisyrer försvinner undan för undan till förmån för en mer uppklippt och ojämn stil. Pagen är fortfarande populär, särskilt den A-linjeformade som är längre framtill. Förutom textur och ojämnhet har även olika typer av lockar blivit populära.