Salen vinkit parhaista herkuista ja uutuuksista suomalaisen ruoan päivälle

Salen vinkit parhaista herkuista ja uutuuksista suomalaisen ruoan päivälle

Suomalainen ruoka on yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta ja sen merkkipäivää, suomalaisen ruoan päivää, vietetään 4.9.. Päivän takana on Hyvää Suomesta -merkki yhdessä 350 suomalaisen ruoanvalmistajan kanssa, joille kyseinen merkki on myönnetty. Päivän tarkoituksena on tuoda esiin suomalaista ruokaa tekijöineen sekä vahvistaa kuluttajien tietoisuutta ruoan suomalaisesta alkuperästä.

Kokosimme päivän kunniaksi Lundin Salen vinkit suomalaisista hitti- ja uutuustuotteista, joten ei muuta kuin ruokaostoksille ja juhlistamaan kotimaista ruokaosaamista!

Chiaa, Kaurakasta ja Falleroita

Heviosaston kauden kotimainen kuningas on tietysti omena. Suomalaiset omenat ovat juuri nyt parhaimmillaan ja ne sopivat haukattaviksi sellaisenaan tai vaikkapa herkullisen omenapiirakan täytteeksi.  

Salesta löytyy myös uusia, mielenkiintoisia tuttavuuksia, jotka ovat saaneet alkunsa parhaita ruokainnovaatioita hakevasta S-ryhmän Suomalainen menestysresepti 2021 -kilpailusta. Salen henkilökunnan suosikki on Chia Good -luomuvälipala, joka on chia-siemenistä, marjoista ja hedelmistä ilman lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita valmistettu luomuvanukas. Raikkaina makuvaihtoehtoina on sitruuna, mango ja kolme marjaa.

Entä oletko jo maistanut Kaurakas-putkipastaa? Kyseessä on ruoanlaittoon sopiva, kokonaan suomalaisesta täysjyväkaurasta täysin ilman vehnää  valmistettu kaurapasta.

Tai tekisikö mielesi Falleroita, suomalaisesta härkäpavusta kehitettyä härkäpapufalafelia joko punajuuren tai herne-lehtikaalin makuisena? Tuote on vegaaninen ja gluteeniton.

Kiireisen kokkaajan pelastaa Komero-lounaskippo: tuore ja lämmin ateria, jonka valmistat itse vain muutamassa minuutissa. Maidottomat ateriat sisältävät runsaasti tuoreita kasviksia, nuudelia, siemeniä sekä Komeron herkkukastikkeen. Onko suosikkimakusi kana, tofu vai lohi?

Dumle-kaurajuomaa ja porvoolaisia herkkujuomia

Salesta vinkataan, että juomaosastolta kannattaa testata gluteenitonta Fazerin Dumle-kaurajuomauutuutta sekä paikallisia Porvoon Pienen Limonaaditehtaan juomia ja porvoolaista kombuchaa. Litran pakkauksessa myytävä Fazerin Dumle-kaurajuoma on vastustamaton yhdistelmä Dumle-karkin suklaan ja toffeen makua sekä kotimaista täysjyväkauraa. Vitaminoitu uutuusjuoma sopii nautittavaksi sellaisenaan niin kylmänä kuin kuumana. Tämä maidoton, gluteeniton ja vegaaninen tuote on myös UHT-käsitelty, joten se säilyy avaamattomana huoneenlämmössä. Löydät sen Salesta kananmunien ja UHT-maitojen kanssa samasta hyllystä!